Kategorie receptů
- Autor: Laura.M
- Doba přípravy (min.): 25
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 20 |
Slanina | 10 |
Rajčata | 100 |
Špagety bezvaječné syrové | 100 |
Parmezán 25 % průměr | 15 |
Dochucovadla:
trochu nasekané bazalky a nastrouhaný parmezán
Energetická hodnota celkem: 1909 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na větší pánvičce osmahněte slaninu nakrájenou na kostičky – mělo by to trvat zhruba pět minut, zkrátka do doby, než začne být hezky křupavá. Pokud se ze slaniny vypeklo příliš tuku, tak ho trochu odlijte. A jinak přidejte nasekanou cibulku a za stálého míchání dále restujte – cirka 3 minutky. Pak do pánvičky přidejte česnek a asi po 30 vteřinách i rajčata z plechovky. To vše vařte ještě asi 10 minut. Mezitím se ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny spaghetti či bucatini. Asi 10 minut – zkrátka dokud nebudou al dente. Následně je zceďte. A blížíme se do finále – do omáčky vmíchejte bazalku a již se může servírovat! Omáčku nandávejte na těstoviny a to vše bohatě posypte strouhaným parmezánem. Fajnšmejkři mohou jídlo posypat ještě nadrobno nakrájenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.