Sledujte nás:

Špagety all’amatriciana s cibulí a slaninou, sypané parmezánem

Zpět
  • Autor: Laura.M
  • Doba přípravy (min.): 25
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

trochu nasekané bazalky a nastrouhaný parmezán

Energetická hodnota celkem: 1909 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 79, SAFA (g): 5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Na větší pánvičce osmahněte slaninu nakrájenou na kostičky – mělo by to trvat zhruba pět minut, zkrátka do doby, než začne být hezky křupavá. Pokud se ze slaniny vypeklo příliš tuku, tak ho trochu odlijte. A jinak přidejte nasekanou cibulku a za stálého míchání dále restujte – cirka 3 minutky. Pak do pánvičky přidejte česnek a asi po 30 vteřinách i rajčata z plechovky. To vše vařte ještě asi 10 minut. Mezitím se ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny spaghetti či bucatini. Asi 10 minut – zkrátka dokud nebudou al dente. Následně je zceďte. A blížíme se do finále – do omáčky vmíchejte bazalku a již se může servírovat! Omáčku nandávejte na těstoviny a to vše bohatě posypte strouhaným parmezánem. Fajnšmejkři mohou jídlo posypat ještě nadrobno nakrájenou petrželkou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři